De lekkerste voeding
voor jouw favoriete viervoeter

Opzoek naar lekkere, gezonde en duurzame voeding voor je hond of kat? Doglife biedt enkel de topmerken aan!

Hondenvoer kopen

Koop de lekkerste hondenvoeding gemaakt van 100% vers vlees en rijk aan vitaminen. Wij verkopen hondenbrokken, natvoer, snacks en accessoires voor jong en oud.

Kattenvoer kopen

Koop het lekkerste kattenvoer gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Wij verkopen droogvoer, natvoer, snacks en accessoires voor jong en oud.

Scherpe prijzen

We hebben een ruim aanbod van meer dan 300 producten op voorraad aan een scherpe prijs.

Gratis levering

Je bestelling wordt gratis thuis geleverd vanaf €40 in België en vanaf €65 in Nederland

Topkwaliteit

Al onze producten zijn van topkwaliteit en ecologisch verantwoord

Onze blogs

Veelgestelde vragen

Zowel nat als droog voer kunnen gezonde opties zijn voor uw huisdier, en het beste type voer voor uw huisdier hangt af van hun individuele behoeften, voorkeuren en gezondheidstoestand.

Droog voer is over het algemeen handiger om op te slaan en te serveren, en het kan ook helpen bij het behouden van de gezondheid van het gebit door de opbouw van tandplak te verminderen. Het kan ook voordeliger zijn dan nat voer. Nat voer bevat meer vocht dan droog voer, wat kan helpen om uw huisdier gehydrateerd te houden, vooral als ze niet genoeg water op eigen kracht drinken. Het kan ook meer smakelijk zijn voor sommige huisdieren en een verscheidenheid aan smaken en texturen bieden. Sommige huisdieren kunnen het goed doen op een combinatie van nat en droog voer, terwijl anderen mogelijk een gespecialiseerd dieet nodig hebben vanwege gezondheidsproblemen of allergieën.

Het is het beste om uw dierenarts te raadplegen om het meest geschikte type voer voor uw huisdier te bepalen.

De hoeveelheid voedsel die je je hond of kat moet geven, hangt af van verschillende factoren, waaronder het gewicht, de leeftijd, de activiteitenniveau en de gezondheidstoestand van je huisdier. Over het algemeen geldt dat honden en katten een voedingsschema moeten hebben dat is aangepast aan hun individuele behoeften.

Als algemene richtlijn kun je kijken naar de aanbevolen hoeveelheden die op de verpakking van het voer staan vermeld, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze slechts een richtlijn zijn. Het is ook een goed idee om te overleggen met je dierenarts om ervoor te zorgen dat je huisdier de juiste hoeveelheid voeding krijgt.

Als vuistregel kun je voor honden uitgaan van 2 tot 3% van het lichaamsgewicht per dag. Voor katten is dat ongeveer 2 tot 4% van het lichaamsgewicht per dag. Dit kan echter verschillen afhankelijk van de specifieke behoeften van je huisdier.

Het is belangrijk om de voeding van je huisdier goed in de gaten te houden en het gewicht en de lichaamsconditie van je huisdier regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat hij of zij gezond blijft.

Over het algemeen wordt aanbevolen om volwassen honden en katten twee keer per dag te voeren, hoewel sommige dierenartsen aanraden om huisdieren meerdere kleine maaltijden per dag te geven. Het is belangrijk om regelmatig te voeren en een vast schema aan te houden om de spijsvertering van je huisdier te ondersteunen.

Voor puppies en kittens is het belangrijk om vaker te voeden, aangezien ze nog in de groei zijn en meer energie nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Puppies worden meestal drie tot vier keer per dag gevoerd, terwijl kittens over het algemeen vier tot vijf keer per dag worden gevoerd.

Als je niet zeker weet hoe vaak je je huisdier moet voeren, is het een goed idee om advies te vragen aan je dierenarts. Zij kunnen je helpen om een voedingsschema op maat te maken voor je huisdier, gebaseerd op zijn of haar individuele behoeften.

De belangrijkste ingrediënten in honden- en kattenvoeding zijn eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Hieronder vind je meer informatie over elk van deze ingrediënten:

  1. Eiwitten: Eiwitten zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van honden en katten. Ze zijn nodig voor de opbouw en reparatie van weefsels, spieren en organen. Eiwitbronnen in honden- en kattenvoeding zijn onder andere vlees, gevogelte, vis, eieren en plantaardige eiwitten.

  2. Vetten: Vetten zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde huid en vacht, en ze leveren energie aan het lichaam. Vetbronnen in honden- en kattenvoeding zijn onder andere dierlijke vetten, visolie en plantaardige oliën.

  3. Koolhydraten: Koolhydraten leveren energie aan het lichaam en helpen bij de spijsvertering. Koolhydraatbronnen in honden- en kattenvoeding zijn onder andere groenten en fruit.

  4. Vitaminen en mineralen: Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor een goede gezondheid en ondersteunen verschillende lichaamsfuncties. Voorbeelden van belangrijke vitaminen en mineralen in honden- en kattenvoeding zijn vitamine A, B-complex, C, D, E, calcium, fosfor en ijzer.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit en de hoeveelheid van deze ingrediënten kunnen variëren afhankelijk van het merk en type voeding.