[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dankzij allergieën bij honden stappen steeds meer fokkers over op gezonde voeding zonder chemicaliën.

Meer dan één hondenbezitter kent een situatie waarin een hond meer dan normaal begint te krabben, in zijn vacht bijt, de huid rond zijn ogen rood wordt, of zijn huid roze is en zelfs “ongezond” kan ruiken. Zodra de hond deze problemen krijgt, of zelfs uitslag tussen zijn vingers, kan er een echt probleem rond de snuit ontstaan.

Maar wat kan allergieën veroorzaken bij zowel honden als katten?

Sommige fokkers schrijven allergieën toe aan kippenvlees, sommigen laten veeleisende en dure bloedtesten uitvoeren, en sommigen geloven dat het de overgang van voer naar voer zal oplossen en geloven dat advertenties of aanbevelingen van kennissen hen zullen helpen het gezondheidsprobleem van hun huisdier op te lossen.

Het basisprobleem met allergieën bij honden en de daaropvolgende oplossing voor het probleem kan iets veel eenvoudiger zijn

Als je allergieën wilt voorkomen, of er samen met je trouwe viervoeter van af wilt of deze wilt verlichten, lees dan de volgende regels en bekijk eventueel andere artikelen onder de links in dit artikel.

Waar zijn de mogelijke oorzaken en triggers van allergieën bij honden?

Laten we gezond verstand gebruiken en over de vraag nadenken. Ze zijn eigenaar van gigantische hondenvoerbedrijven. Het zijn multinationale ondernemingen waar financiën en winst beslissen. Daarom is in de samenstelling van voer in de eerste positie goedkoop graan of “afval” van slechte kwaliteit van dierlijke productie.

 Grondstoffen van slechte kwaliteit kunnen de oorzaak zijn van allergieën nr. 1

Het productiesysteem “extrusie” komt de voerkwaliteit niet ten goede. Elke ervaren dierenarts zal bevestigen dat rauwe BARF nog steeds de beste voeding is voor een hond. De hond is van nature gemaakt om rauw voedsel te verteren. En zelfs multinationale ketens kunnen niets tegen de natuur doen, zelfs als ze je ervan overtuigen dat hun eten het beste is voor je beste vriend. Dus als het voer wordt gemaakt door extrusie onder hoge druk en temperatuur, wat blijft er dan over van natuurlijke voedingsstoffen zoals vitamines, vetten en eiwitten? Vitaminen zullen worden vernietigd en vet zal weglekken. Uiteraard moeten deze voedingsstoffen worden vervangen door chemicaliën.

 Productietechnologie die het behoud van de natuurlijke voedingswaarde van voer niet garandeert, kan een andere trigger zijn voor allergieën bij het verteren van voedsel.

Grondstofvervangers en conserveermiddelen hebben niets met diervoeder te maken. Het is al lang bekend dat een hond soja niet kan verteren en zelfs de schildklier beschadigt. Dit kan niet alleen allergieën veroorzaken, maar ook andere ernstige ziekten. Toch komen we soja en graan nog steeds in grote hoeveelheden tegen, zelfs bij super premium voeders. Als we een systeem van beste voedselconservering  met verzadigde vetten toevoegen (verzadigde vetten worden “gestold” bij normale temperaturen en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van de hond), dan hebben we nog een mogelijke trigger voor allergieën.

 Goedkope vervangingsmiddelen voor kwaliteitsingrediënten kunnen zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid van het dier en kunnen ook allergieën en ziekten veroorzaken.

De afwezigheid van enkele belangrijke componenten van voeding, zoals natuurlijke eiwitten, vetten, vitamines en vooral probiotica, kan leiden tot een verzwakking van de immuniteit van de hond. Een zwakke immuniteit weerstaat dan niet zowel externe als interne invloeden of aanvallen van micro-organismen en bezwijkt. Dit veroorzaakt dan ongepaste afweerreacties, en allergieën, diarreeziekten, haaruitval, krabben of haarbijten zijn slechts een gevolg.

 Veel probiotica (lactobacillen – gezonde bacteriën) in het voer helpen een gezonde darmflora en de immuniteit van de hond te behouden. Dit is een garantie voor een hogere weerstand tegen omgevingsinvloeden.

Dus hoe “omgaan” met allergieën bij honden en waar u op moet letten?  

Allergieën bij honden, maar ook bij mensen, kunnen hun oorsprong vooral vinden in de kwaliteit van leven en voeding. We zullen ons daarom concentreren op de punten met betrekking tot kwaliteitsvoeding, die allergische reacties kunnen verminderen of een preventie zijn tegen hondenallergieën.

Hoe voer voor een hond te kiezen:

Wat mag niet ontbreken bij het voeren van een hond en wat helpt allergieën te voorkomen:

Het bedrijf Yoggies was de eerste die zich uitsluitend richtte op het gezond voeren van honden zonder chemicaliën, graan en soja…

Omdat we van honden en katten houden, zijn we blij dat onze concurrenten ons proberen te evenaren in de productie van steeds gezonder hondenvoer.

Wij bij Yoggies ontwikkelen voedingsmiddelen die teruggaan naar de natuur om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke voeding van de hond te komen. Daarom hebben in geen van de Yoggies-voeders, of het nu korrels, blikjes of hondensnoepjes zijn, soja, chemicaliën of vleesbeendermeel en genetisch gemodificeerde grondstoffen een plaats.

Als u uw hond een levensstijl geeft die kwaliteitskorrels bevat zonder gevaarlijke chemicaliën, kunt u er zeker van zijn dat u een manier hebt gevonden om de belangrijkste mogelijke triggers van allergieën bij uw hond te elimineren.

Als je al een allergische hond in huis hebt…

.. en je zijn immuunsysteem wilt ondersteunen, zijn spijsverteringskanaal wilt reinigen van schadelijke stoffen en zo de “triggers” van zijn allergische reacties aanzienlijk wilt verminderen, kun je de eerste van de beproefde combinaties proberen en overstappen op koudgeperste korrels Yoggies gemaakt van  lamsvlees en witvis in combinatie met prebiotische yoghurt voor honden (geserveerd als tussendoortje – niet tegelijkertijd met korrels). Deze combinatie “reinigt” op betrouwbare wijze het spijsverteringskanaal en eventuele negatieve stoffen in het voer en kan zo de “triggers” van zijn allergische reacties verminderen

Als u allergieën bij uw hond wilt voorkomen…

.. dan kun je het immuunsysteem ondersteunen yoghurt voor honden  die niet alleen als lekkernij zijn ontwikkeld, maar ook als immuniteitsbooster en redelijk betrouwbaar ook diarree en wind  kunnen stoppen,Jou hond kan ook volledig overschakelen op voer Yoggies die vrij zijn van enige chemicaliën, uitsluitend vervaardigd uit ingrediënten van de hoogste kwaliteit en met toevoeging van probiotica en prebiotica. Dergelijk voedsel zorgt voor een schoon spijsverteringskanaal, een sterke immuniteit en vooral geweldige smakelijke voeding voor uw trouwe viervoeter.


► Feiten over soja in hondenvoer. Vanuit het oogpunt van de producenten maakt het de productie goedkoper omdat het het gehalte aan eiwitten en vetten verhoogt, wat de verkoopprijs verhoogt en hun winst verhoogt. Vanuit het oogpunt van de consument, dus de mens, verhoogt het het eiwit- en vetgehalte. Hierdoor is de consument bereid meer te betalen voor “kwaliteitsvoer”. Het kan, dus de hond en de beste vriend van de mens, langzaam doden omdat de hond soja niet kan verteren en kan dit leiden tot nier- en schildklieraandoeningen? Soja in voer kan de schildklierfunctie verminderen, wat een van de meest voorkomende endocriene ziekten bij honden is. Het kan ook metabolische veranderingen, lethargie, infecties en gewichtstoename veroorzaken – neuromusculaire problemen, zwakte, stijfheid en hangende oogleden – huidziekten zoals een droge, schilferige huid, stinkende huid, haaruitval – hartafwijkingen zoals hartritmestoornissen,

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]